Чи є секс після весілля?

0
1316

Чи є секс після весілля?

Ура! Весільна відеозйомка зафіксувала знаменна подія в РАГСі. Але чи варто радіти завчасно? За статистикою 99% пар займаються любов’ю до шлюбу. І майже всі пари відзначають, що після цієї знаменної події кількість і якість інтимних відносин змінюється — і не в кращу сторону.

Медовий місяць, звичайно, не береться до уваги — на цей солодкий період припадає, мабуть, найякісніше і незабутнє сексуальне проведення часу. У новому для себе статусі подружжя чоловік і жінка буквально не відходять один від одного. Але коли життя входить в звичайну колію, інтим стає рідше, простіше, а іноді і пропадає зовсім. Психологи пояснюють образливий для подружжя процес з точки зору науки — виявляється, вся справа … в хімії! Точніше, в речовині під назвою допамін. Весільні клопоти, новий статус чоловіка і дружини, новий виток відносин викликають різкий викид допаміну, що в свою чергу гарантує незабутній секс, романтичний, чуттєвий, на піку відчуттів. Але вже кілька місяців по тому рівень допаміну знижується — і поробити з цим нічого не можна. Правда, якщо усвідомлювати процес і працювати над інтимними стосунками, то секс (і якісний!) Залишиться і після весілля.

Є у інтимних стосунків у шлюбі ще один нюанс — після зниження рівня допаміну загострюються відмінності в темпераменті подружжя. Однакова сексуальна конституція в парі — досить рідкісне явище. Причому, часто в парі незадоволеними виявляються не тільки чоловіки, але і жінки — Їй треба багато, а Його інтереси — пиво, футбол, або на роботі суцільні аврали. При цьому чоловік зовсім не обов’язково зраджує дружині, просто частий і бравурні секс не в його стилі. Або з точністю до навпаки — Їй сексу занадто багато, а Він відчуває справжній сексуальний голод, ображаючись на уявну «холодність» дружини. А їй просто не потрібен «свято кожен день», або потрібно довший період збудження, що чоловік ігнорує. В результаті страждають обидва.

Як уникнути проблем в ліжку після весілля? Вирішальними для сексуальної гармонії є перші три роки шлюбу, коли пара повинна сформувати свій власний сексуальний стиль. Причому формування повинно бути усвідомленим, на основі розуміння темпераментів і потреб один одного. Проблеми, що виникають не можна замовчувати! Скривджене мовчання одного з партнерів — найнадійніший шлях до кризи у відносинах. Інша помилка подружнього обов’язку: шантаж. Причому в стилі «дам — не дам» поводяться не тільки жінки, а й сильна стать. Не маніпулюйте постіллю і почуттями один одного!

Поради від психологів. Формуйте і підтримуйте емоційну близькість — це найкраща платформа для хорошого заняття любов’ю. Не відмовляйте другій половині в близькості, навіть якщо у вас «сьогодні болить голова», секс, між іншим, прекрасний стимулятор і анестетик — заодно і полікуєтеся. Практикуйте різний секс — і швидкий, і добре запланований, женіть нудьгу геть з ліжка! До речі, сексологи категорично не рекомендують обмежуватися саме постіллю — згадуйте дошлюбні сексуальні пригоди (авто, природа, кухонний стіл, душ) і придумуйте нові.

Живіть повним життям — позитивні емоційні потрясіння, спільні розваги і роздільний дозвілля, нові захоплення, подорожі, спорт, все це здатне поставити високий градус відносин, в тому числі і сексуальних. У самому завантаженому розпорядку дня завжди залишайте «віконця» для сексуальної близькості. Уникайте побутових конфліктів, які не узагальнюйте і не переносите «розборки» в ліжко. І не чекайте постійного напруження пристрастей під ковдрою. Навіть самі гармонійні пари не зможуть довгі роки в шлюбі кожен сексуальний епізод відіграти по максимуму. Навчіться радіти кожній хвилині близькості, отримувати задоволення не тільки від розрядки, але й від самого передчуття сексу. Пошуки сексуальної гармонії в шлюбі можуть і повинні тривати все життя, щоб і в ніч після золотого весілля подружжю було що «сказати» один одному в ліжку.

Журнал Сім’я бажає вам мудрості і різноманітності!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here