Проблеми молодої сім’ї: де і з ким жити?

0
918

Проблеми молодої сім'ї: де і з ким жити?

Одна з перших проблем молодої сім’ї — де і з ким жити? Як видно з практики, деякі пари добре уживаються з батьками, інші принципово проти спільного життя. Щоб допомогти вам, молодим дружинам, прийняти правильне рішення, ми пропонуємо детальний розгляд всіх варіантів.

Потрібно сказати, що житлові проблеми молодих сімей, мимоволі змушують їх жити з батьками. Розглянемо плюси і мінуси спільного проживання, а з ким жити?

МОЛОДА СІМ’Я З ЙОГО БАТЬКАМИ

Якщо батьки (свекор і свекруха) знаходяться в досить зрілому віці, мають багато вільного часу, і їхні стосунки з працею можна назвати дружніми, вони потребують того, щоб відчувати себе потрібними комусь, тільки не один одному. Тому вони самі можуть стати ініціаторами спільного житія. І тоді проблеми сучасної молодої сім’ї зможуть легко вирішитись.

В одному випадку, ви, як жінка і молода дружина, будете мати купу вільного часу, яке зможете присвятити себе, коханої, і своєму чоловікові. В іншому, — вас постійно будуть з «благими намірами» закликати зробити який-небудь сюрпризик для вашого чоловіка (пишні котлетки, олівьешечку, пиріг з рибою і т.п.).

У першому випадку ваше життя перетвориться на рай: вранці подали, вдень прибрали, ввечері погладили, в другому — в пекло, де ви втратите контроль над власним життям і забудете про сімейне щастя.

НЕГАТИВНІ МОМЕНТИ:

1) Ваш чоловік так і залишиться «сонечком», який при першій проблемі буде бігти за порадою до мами.

2) Ви так і залишитеся «донечкою», яка не має власного кутка, де може сказати: «Я тут господиня». Швидше за все, у вас буде багато обов’язків, але мало прав.

3) При всіх ваших стараньнях ви так і не станете в положення «рівних» з чоловіком для його батьків. Правда в тому, що його батьки люблять вас саме тому, що їх синові добре з вами, а не тому, що ви — це ви.

4) Ваші сімейні проблеми (між вами і чоловіком) будуть проходити на очах батьків, які завжди будуть «допомагати порадою» і / або «визначатимуть винного», викриваючи несправедливість і активно беручи участь в пошуку виходу з ситуації, що склалася.

5) Ви так і не навчитесь думати своєю головою, тому що батьки будуть постійно давати вам безліч настанов, щоб ви ні в якому разі не помилилися або не схибили.

6) Свекруха буде постійно вам розповідати про смаки вашого чоловіка, доводячи вам, що знає його набагато краще, ніж ви.

7) У вашому особистому житті будуть постійно брати участь. Вам будуть говорити: що робити, куди йти, що одягати, у скільки засипати. Більш того, бутдут постійно сипатися поради: як краще помити підлогу, як погладити сорочку чоловіка, як сповивати дитину, яка домашню тварина йому завести — кошеня, водяну черепашку або рибок, і як часто доглядати за їх морським акваріумом. А ви будете нервувати і відчувати себе дорослою лялькою в руках дорослих батьків.

8) Ваше інтимне життя буде проходити під девізом «тихіше-тихіше». Раджу вам повісити замок або хоча б гачок на кімнатну двері, щоб іноді мати час для усамітнення.

МОЛОДА СІМ’Я З вашими БАТЬКАМИ

Тут трохи приємнішою. Для вас. Все-таки ваша сім’я, ваші тато і мама. Вам все знайоме, все зрозуміло. «Дивацтва» ваших батьків не викликають у вас ні найменшого подиву (звичне не дивує). Вам буде набагато простіше. І полінуватися можна (ніхто не засудить), і поскаржитися на чоловіка (батьки все одно на вашому боці), і дітей є кому подивитися (треба ж від них відпочивати іноді).

Загалом, вам пощастило за умови, що у вашої мами хороші відносини з вашим чоловіком (що буває вкрай рідко), і круто не пощастило, якщо ви посеред військового фронту. Вираз «між двох вогнів» — ваш щоденний гасло. Встанете на сторону мами — втратите чоловіка, на бік чоловіка — як же маму образити …

НЕГАТИВНІ МОМЕНТИ:

1) Ваш чоловік не відчуває себе господарем в сім’ї. Для нормальних чоловіків це просто нестерпно, тому що кожен з них по натурі лідер.

2) Вашому чоловікові потрібно постійно доводити вашим батькам, що він вас любить. Вираз тещі «Якби любив, квіти носив» привносить в ваші відносини нотку «зобов’язалівки», а не вільного пориву душі.

3) У сімейних сварках між вами і чоловіком (як і в першому варіанті) беруть участь всі.

4) Ви, як дружина, не навчитеся життєвої мудрості так розподіляти свій час, щоб вистачало на все: і на себе, і на чоловіка, і на дітей, і на справи.

5) Секс — це прекрасно, але так рідко, що кожен раз, як перший. Вам незручно, що за стінкою батьки, а він вже втомився відкладати «на завтра». Це може привести до зрад, інтрижкам на стороні.

Рішення проблем молодої сім’ї — окреме житло. Як тоді будуть будуватися сімейні стосунки, дізнаємося в наступній статті Вирішення проблем молодої сім’ї.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here