Середовище нашого організму початково є лужним і наше завдання його підтримати
Небажана і оброблена їжа змінює рівень pH у вашому організмі. Як наслідок, в імунній системі відбувається спотворення, яке призводить до порушень здоров’я, таких як, ожиріння і серцеві захворювання.Ось декілька кращих лужних продуктів на нашій планеті
1. Шпинат
Шпинат може усунути вільні радикали, поліпшити вашу пам’ять і зберегти ваше серце сильним, будучи багатим антиоксідантами. Крім того, він може стимулювати вашу функцію мозку.Шпинат містить мало жиру і холестерину, а також вітаміни A, C, K, B6, магній, калій, кальцій, цинк, залізо і ніацин.
2. Лимони
Лимонний сік може знизити ризик інсульту, а також допомагає лікувати камені в нирках. Ще одна позитивна сторона лимона полягає в тому, що він допомагає боротися з ожирінням, запобігає запорам і високому артеріальному тиску. Сік містить вітаміни Е, А, С, В6 і багато важливих мінералів, таких як цинк, кальцій, калій, мідь і рибофлавін.
3. Квиноа
Це може допомогти з рівнем холестерину і цукру в крові. Квиноа найбагатша білками їжа, і в порівнянні з іншими зернами вона в два рази перевищує кількість клітковини.Крім того, вона багата марганцем, магнієм, рибофлавіном, лізином і залізом.
Швейцарський мангольд допомагає з цукром в крові, покращує здоров’я вашого серця і кровообіг. Це допомагає організму триматися подалі від вірусів, шкідливих бактерій і вільних радикалів. Крім того, це найкраще джерело лугу з усіх відомих нам продуктів.
5. Гречка.
Ця пшениця не схожа на звичайну, оскільки вона може поліпшити ваше здоров’я серця, запобігти діабету і підвищити рівень вашої енергії. Вона зберігає тепло вашого тіла, тому ідеально підходить для холодних зимових днів. Крім того, гречка — відмінне джерело вітамінів, заліза і білка.
6. Диня.
Диня виведе токсини з вашого організму і в той же час буде тримати вас гідратованими. Вміст води в цих плодах дуже великий, і саме тому диня гарний приклад лужної їжі.
7. Оливкова олія.
Оливкова олія регулює рівень цукру в крові і знижує ризик серцевих захворювань.
Воно багата на вітамін Е, мононенасичений жирними кислотами і антиоксидантами. Тому ми рекомендуємо додати його в свій раціон.
8. Банани.
Якщо ви хочете схуднути, краще додати банани в свій щоденний раціон. Цей плід балансує рівень цукру в крові, захищає серце і покращує травлення. Крім того, він багатий клітковими і поживними речовинами, такими як калій, марганець, вітамінами групи В і магнієм.
9. Лляне насіння
Це насіння зберігає здоров’я серця, допомагають контролювати припливи в період менопаузи і зменшують запалення. Лляне насіння вважається високо лужної їжею, оскільки воно багате клітковиною, антиоксидантами і вітаміном Е.
Тому ми рекомендуємо використовувати його кожен день. Ви можете подрібнити лляне насіння і додавати його в будь-які страви.
10. Кольорова капуста
Вона підвищує здоров’я серця і має протизапальні властивості. Одна порція цього овоча забезпечує 77% щоденної потреби у вітаміні С. Більш того, кольорова капуста богата рібофлавіном, калієм, магнієм, вітаміном К, тіаміном і марганцем.
11. Авокадо.
Авокадо допомагає абсорбції поживних речовин з овочів і фруктів, контролює рівень холестерину і підсилює ваше серце. Більш того, авокадо містить клітковину, поживні речовини і мононенасичені жирні кислоти.
Він допомагають зменшити занепокоєння і гіпертонію. Цей фрукт знижує ризик розвитку захворювань легенів, передміхурової залози, товстої кишки, стравоходу, підшлункової залози, ендометрії і рота через вміст поліфенолів (антиоксидантів).
13. Морква.
Морква покращує ваш розумовий процес і зір через вміст бета-каротину, групи пігментів, які захищають вас від пошкодження вільними радикалами. Морква містить велику кількість вітаміну К, С, А, В8, заліза, калію і клітковини.
14. Брокколі.
Цей овоч покращує кровообіг за рахунок великої кількості заліза. Він тримає серце здоровим, покращує здоров’я кісток і знижує рівень холестерину. Більш того, брокколі також є потужним антиоксидантом, який допомагає боротися з різними хворобами. Брокколі багата міддю, клітковиною, калієм і вітамінами K, B6, C і E.
15. Ягоди.
Ягоди покращують шкіру і є хорошою їжею для уповільнення процесу старіння. Вони допомагають при хронічних порушеннях здоров’я і зберігають гостру пам’ять, з віком. Вони зменшують ризик розвитку конкретних видів рузноманітних захворювань, покращують травлення і володіють високим вмістом клітковини і антиоксидантів.